Collectieve inkoopactie spouwmuurisolatie

Als woningeigenaar betaalt u elke maand energiekosten. Met het aanbrengen van spouwmuurisolatie kunt u uw energierekening flink omlaag brengen. De gemeente heeft nu een actie voor de collectieve inkoop van spouwmuurisolatie: hoe meer woningen meedoen, hoe voordeliger het voor u is. Maar wat is een spouwmuur?

Wat is spouwmuurisolatie?
Een spouwmuur is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Het isoleren van de spouw houdt in dat er isolatiemateriaal in de spouwmuur worden gespoten. Heeft u een woning van voor 1973? Dan is de kans groot dat u nog geen spouwmuurisolatie heeft. Bij nieuwbouwwoningen is deze muur vaak al geïsoleerd. Spouwmuurisolatie bespaart namelijk veel energie en dus ook geld en geeft bovendien veel comfort in huis. Uw woning houdt de warmte beter vast en de muren geven minder kou af. Het is gelijkmatiger warm in huis. Met het isoleren van uw spouwmuur bespaart u 8 tot 10 m3 gas per m2 gevel. De kosten voor het aanbrengen bedragen tussen 20 en 35 euro per m2. Dit betekent dat u de kosten in minder dan 5 jaar heeft terugverdiend.

De 4 voordelen op een rijtje

  1. U hoeft niet zelf te zoeken naar bedrijven.
  2. Samen krijgen we een goede prijs.
  3. Experts beoordelen of isolatiematerialen voldoen en of de aanpak goed is.
  4. U ontvangt een persoonlijke offerte en besluit pas daarna wel of niet mee te doen.

Meedoen aan de collectieve inkoopactie?

  • U geeft uw interesse door via het aanmeldformulier.
  • De gemeente verzamelt de interesse voor het toepassen van spouwmuurisolatie in uw wijk en vraagt marktpartijen om een scherpe en kwalitatief sterke aanbieding te doen. U hoeft dus niet zelf op zoek naar installateurs!
  • De gemeente zet experts in die beoordelen of de aangeboden isolatiematerialen voldoen en of de bedrijven zijn gecertificeerd.
  • De winnende marktpartij doet een individueel aanbod/offerte aan de geïnteresseerde woningeigenaren.
  • U beslist of u op de aanbieding in wilt gaan.
  • Wilt u op het aanbod ingaan? Het is dan aan u als woningeigenaar om samen met het bedrijf tot een overeenkomst te komen.

Meer weten? Geef u op voor de webinar! 
Op 3 september tussen 12:00 en 13:00 uur vindt een webinar plaats waarin u meer informatie kunt krijgen over spouwmuurisolatie en de bovenstaande actie. Ook kunt u experts op het gebied van spouwmuurisolatie vragen stellen. Om u op te geven kunt u mailen naar duurzaamwonen@denhaag.nl

Nog meer energie besparen?
Hou van je huis biedt u onafhankelijk advies en denkt mee, zodat verduurzamen voor iedereen mogelijk is. Benieuwd wat Hou van je Huis voor u kan doen? U vindt meer informatie op deze website, op de pagina Uw woning.